Kunstlinie

Soepel werken met Microsoft 365 bij Kunstlinie

In 2021 kruisten onze wegen die van Kunstlinie, de stadsschouwburg van Almere. Wat ooit begon met de overstap naar Microsoft 365 en Microsoft Teams bleek uiteindelijk het begin van een mooi project en een fijne samenwerking.  

Complete make-over 

Kunstlinie wilde op een vernieuwende en moderne manier optimaal de vruchten plukken van de moderne IT-mogelijkheden. Niels Gudde is Hoofd Techniek bij Kunstlinie. Hij vertelt: “Er was bij Kunstlinie behoefte aan een complete make-over van de (hybride) werkplekken, het netwerk in het pand en de telefonie binnen en buiten het pand. Maar dan wel allemaal op een degelijke en goed gedocumenteerde manier. De grote vraag was of DailyIT ons snel kon ontzorgen en of ze pasten in een bijzondere organisatie als Kunstlinie – een cultuurhuis waar ICT vooral een middel is en niet een doel op zich.” 

Het succes van de werkgroep

Die vraag werd al snel beantwoord. We zijn gestart met één van de belangrijke speerpunten van Kunstlinie: plaats- en tijdonafhankelijk werken. Om dat te realiseren, werkten we met een werkgroep. In die werkgroep zaten medewerkers van de verschillende afdelingen van Kunstlinie, waardoor we een heel compleet beeld kregen van de toenmalige situatie en wensen. 


Door met de werkgroep in gesprek te gaan, konden we de overgang naar Microsoft 365 en Microsoft Teams soepel en ongecompliceerd uitrollen. Na de migratie hebben we alle medewerkers gerichte Teams-trainingen gegeven. Al deze stappen hebben er nu voor gezorgd dat alle medewerkers bij Kunstlinie, thuis en onderweg, optimaal en veilig kunnen werken. 

Oplossingsgerichte werkwijze

Sindsdien beheren wij de huidige IT-omgeving van Kunstlinie en leveren we dagelijkse ondersteuning op basis van een helder all-in concept. Zonder moeilijke IT-termen of ingewikkelde werkwijzen – en altijd vol enthousiasme. “De directe communicatie en de adequate, accurate manier van handelen bevalt ons goed. DailyIT voelt prima aan waar je zorgen liggen, gaat direct oplossingsgericht te werk en komt met een consistent voorstel om ICT-beleid in je bedrijfsvoering te integreren”, besluit Niels.  


Ben je benieuwd naar onze meerwaarde voor jouw organisatie? Neem contact met ons op voor een eerste kennismaking. We denken graag met je mee!

Over Kunstlinie

Kunstlinie is een uniek cultureel kwartier, of stadscultuurhuis, in Almere. Een ontmoetingsplaats waar mensen samen kunnen genieten van theater, beeldende kunst, architectuur en workshops. Het iconische gebouw van Kunstlinie van ruim één hectare is ontworpen door het Japanse architectenbureau Sanaa en staat pal aan het Weerwater in het centrum van Almere-Stad.