Goudse Schouwburg en Cinema Gouda

Succesvolle Microsoft 365 inrichting voor De Goudse Schouwburg

Hoe benut je de volledige potentie van Microsoft 365? Dat was een vraag die bij De Goudse Schouwburg voor de nodige vraagtekens zorgde. De vraag is inmiddels beantwoord met een professionele Microsoft 365 inrichting én een training voor de gebruikers.

De Goudse Schouwburg en DailyIT

Kees Knegjes is manager techniek en gebouwenbeheer bij De Goudse Schouwburg. Kees: “We zochten een partij die begrijpt hoe wij werken. We kenden Piet Beers al een aantal jaren als IT-beheerder bij eerdere werkgevers, dus de link naar DailyIT was snel gelegd.”


Hoe dat bevalt? Kees: “Wat zo prettig is aan het werken met DailyIT zijn de abonnementen en de duidelijke afspraken die we daarover hebben gemaakt. We weten vooraf precies wat er in het abonnement zit en wat er eventueel onder meerwerk valt.”

Volle potentie Microsoft 365 benutten

De Goudse Schouwburg werkte al deels in SharePoint en Teams, maar het stond nog op losse schroeven. Iets wat we vaker zien bij bedrijven die zelf gestart zijn met de inrichting van hun IT-omgeving. Veel gebruikers hebben geen idee dat er zoveel meer in Microsoft 365 zit. Dat maakt het voor ons extra leuk om ze te helpen om de potentie van al die functionaliteiten te benutten, want echt: er is meer mogelijk dan je denkt. 

Structuur in de IT-omgeving

Terug naar De Goudse Schouwburg, want hoe vlieg je zo’n project precies aan? Om te beginnen hebben we meerdere inventarisatiegesprekken gevoerd met Kees en zijn collega’s. Op basis daarvan hebben we een verbeterplan opgesteld en dat vervolgens uitgevoerd. De hardware was ook aan vervanging toe. Daar hebben we De Goudse Schouwburg bij geholpen, waardoor het hele team nu met een nieuwe laptop of computer werkt. Kees: “Dat DailyIT meedenkt over onze werkprocessen en dit vertaalt naar onze IT-inrichting heeft ons heel erg geholpen. Vooral het soepele contact en de korte lijntjes zijn daarin zeer prettig.”


“We zorgen voor structuur in de Microsoft 365 inrichting en creëren duidelijkheid voor de gebruikers. Als klanten daar behoefte aan hebben, geven we met plezier een training voor de medewerkers om met Microsoft 365 te werken. Dat werkt een stuk efficiënter dan wanneer medewerkers het zelf moeten uitvogelen.”
Piet Beers, DailyIT 

“Aandacht maakt alles mooier”

De bekende slogan van IKEA geldt ook voor ons vakgebied. De Goudse Schouwburg is een mooi voorbeeld van een klant waar al heel veel goed ging, maar waar het allemaal nét iets beter kon. De IT-inrichting had vooral wat extra aandacht nodig om de puntjes op de spreekwoordelijke i te zetten en het gebruiksvriendelijker te maken voor alle medewerkers. 


“Als je zoekende bent op het vlak van IT, wil ik je graag één tip geven. Probeer elke dag iets nieuws. Werk in kleine stapjes om je IT-inrichting te verbeteren, totdat je uiteindelijk een professionele omgeving hebt staan. Zo zijn we ook met De Goudse Schouwburg aan de slag gegaan: geleidelijk en in overzichtelijke stappen. Dat maakt het proces een stuk makkelijker te verwerken binnen de organisatie.”
Chiel Weel, DailyIT 


Ben je benieuwd hoe we jouw organisatie kunnen helpen met de optimalisatie en versterking op IT-vlak? Stuur ons een bericht, dan komen we graag met je in contact. 

Over De Goudse Schouwburg

De Goudse Schouwburg en Cinema Gouda hebben een rijke programmering met voor elk wat wils. Cabaret, film, dans, muziek, toneel en nog heel veel meer. Er staan ruim 300 voorstellingen per jaar op de agenda. Daarnaast is De Goudse Schouwburg hét Podium van de Stad waar culturele en commerciële evenementen plaatsvinden. Met zoveel bezoekers is het extra belangrijk dat alles op IT-vlak piekfijn in orde is – en daar helpen wij graag bij!